fbpx

Jag har så smått börjat förbereda mig för Fotomässan i Stockholm som äger rum 18-20 november. Som vanligt finns massor att titta och lyssna på. Det bästa mässbesöket brukar präglas av spontanitet, kryddat med några fasta programpunkter. Eftersom jag trivs bäst med att vara där på öppningsdagen är det fredagens program som ligger till grund för mitt besök.

 

Bildutställningar

Min namne Magnus Wennman är jag nyfiken på. Rikligt belönad med priser förra året och utan tvekan en av Sveriges hetaste fotografer. Vad har han att bjuda på?

Jag hoppas Mattias Fredriksson kan bjuda på spännande actionbilder.

Elisabeth Ohlson Wallin provocerar många. Jag har ingen relation till hennes bilder, men det ska bli intressant att titta.

Det ska också bli spännande att se om någon av Bertil Dahlins skivor dyker upp i utställningen Katastrofala omslag.

 

Utställande företag

Det här är definitivt den mest spontana delen av en fotomässa. I nuläget finns 87 utställare uppräknade på Fotomässans webbplats (utställningar inräknade). Att på förhand veta vilken monter som kommer att vara mest intressant är i princip omöjligt, men jag har några produkter och tjänster jag vill kika närmare på.

Adobe Canon Pro-scenen är högintressant eftersom det kommer att finnas möjlighet att titta och känna på Canons nya modell 1D X som kommer i april nästa år.

Aifo är alltid intressanta eftersom jag gillar studioljusets möjligheter. I år kryddar man sin monter med porträtt- och bröllopsfotografen Mark Cleghorn som visar modellfotografering med olika ljuslösningar.

Wacom och deras senaste plattor vill jag uppdatera mig på eftersom jag är på gång att skaffa mig en.

På plats finns även några företag som har fotoboktjänster i sitt utbud. Jag är nyfiken på att se om det dykt upp några nyheter på den fronten.

 

Aktiviteter

Mattias Klum äntrar stora scenen vid lunchtid klockan 12.00. Det lär bli trångt, trots att folk är hungriga.

Jag kommer även att lyssna på Mark Cleghorn som står på scenen klockan 17.00 och pratar om ljussättning.