fbpx

För mig är ett besök på Fotomässan en rätt ny företeelse. Den första mässan arrangerades 2006. Jag gjorde mitt första besök 2009. Det andra gjorde jag i Göteborg 2010, men då var det i princip samma mässa som arrangerats i Stockholm ett halvår tidigare. Den riktiga mässan 2010 missade jag men Fotomässan 2011 missade jag inte.

Om en knapp månad är det dags igen. Jag har precis kikat igenom det allt mer färdiga programmet. Förra året fanns några självklara seminarier jag inte ville missa. I år är det inte riktigt så. Åtminstone inte än. Ett par undantag finns: Joe McNally kommer sannolikt att få nästan likadan uppmärksamhet som Mattias Klum fick i fjol. Fotomässan utlovar en lite annorlunda presentation. Jag gör, som vanligt, mitt besök på öppningsdagen som är fredag 23 november. Joe McNally står på scenen klockan 14.00.

Tyvärr krockar McNallys timme med den dansken Morten Rygaard som börjar sina 45 minuter klockan 14.30. I nuläget lutar det åt att jag glider iväg till Rygaard efter att ha lyssnat på McNally en stund. Inte optimalt men en prioriteringsfråga.

Det är som vanligt väldigt mycket Moderskeppet också. De är dock duktiga och för dagen rätt ensamma om att utbilda Sverige i bildhantering.

I god tid innan mässan återkommer jag med min guide till Fotomässan 2012.