fbpx

Nästa vecka är det dags för Fotomässan igen. Jag brukar skriva ner det jag tycker är mest intressant på förhand, så det gör jag även i år. Precis som tidigare väljer jag att besöka mässan på öppningsdagen, fredag 21 november. Jag viker hela dagen till mässan eftersom jag tycker det är det bästa sättet att göra mässan rättvisa. Det finns så mycket att se och lyssna på. Min erfarenhet är att det krävs en heldag för att hinna ta in det jag vill och dessutom göra "återbesök" i montrar jag sett tidigare under dagen.

Seminarier och aktiviteter

Om du inte använder Lightroom för att hantera dina bilder så rekommenderar jag ett besök på Lokal Scen 1 klockan 10.30. Mattias Karlsson är en utmärkt pedagog och hans föreläsningar är oftast väldigt givande. Hans "Kom igång med Lightroom" är perfekt om Lightroom känns som en främling för dig. Mattias kommer att få dig att vilja lära känna detta oumbärliga verktyg för en fotograf.

I övrigt känner jag att årets utbud av seminarier inte riktigt är gjort för mig. Det är få saker som lockar mig och det mest troliga är att jag sätter mig någonstans spontant när någon fångar min uppmärksamhet.

Utställare

Aifo

Jag fotar med Elinchroms studioblixtar. Därför är det alltid intressant att kika på det som finns i Aifos monter.

Boktorget

En av höjdarna vid varje mässa är att botanisera bland alla böcker som finns till försäljning. Boktorget är en av de platser jag alltid blir kvar en längre stund på.

Canon

Eftersom jag fotar med Canons grejor så försöker jag alltid titta lite extra i deras montrar. Det är dock alltid mycket folk där och oftast orkar jag inte riktigt vänta på att få komma fram till godsakerna.

Kameradoktorn

Förra året köpte jag en Wacom-ritplatta i Kameradoktorns monter. Priset var mycket attraktivt och jag är mycket nöjd med det köpet.

Konstexpo

Det här är en monter för dig som gillar att printa och "nörda in dig" i olika papperstyper. Kunnig och engagerad personal brukar guida bra bland spännande material.

Scandinavian Photo

Kunnig personal och bra erbjudanden brukar alltid locka till något köp. Det blir intressant att se om det finns något jag inte kan motstå i år.

Sammanfattning

Rent innehållsmässigt känns inte årets mässa så där våldsamt intressant men Fotomässan är en stor tillställning som alltid överrraskar. Jag är öppen för att det blir så även i år och åker dit med stor nyfikenhet. Kom gärna fram och hälsa om du ser mig.