fbpx

För några veckor sedan gjorde jag ett jobb tillsammans med Friskis & Svettis tidning Friskispressen. Temat var träning när man blir äldre. Nu har tidningen kommit. Du kan hämta den gratis hos Friskis & Svettis.

Uppslag i tidningen Friskispressen som handlar om träning för seniorer.

Jag gör en hel del fotograferingar för tidningar och på senhösten 2016 gjorde jag ett jobb med cyklisten Clara Lundmark. Vi fotade i velodromen i Falun och idag landade tidningen i brevlådan. En av bilderna hamnade dessutom på omslaget. Jätteskoj och ett stort tack till Mediaspjuth i Karlstad för bra samarbete.

Omslagsbild på Clara Lundmark i tidningen Cykla.

Svenska Mordgåtor säljer en festaktivitet som tusentals svenskar redan provat på. Tillsammans med min kommunikationsbyrå Gobolito genomförde jag en fotografering av en fest där deltagarna spelade mordgåtan Döden är en schlager. Deltagarna gav allt och det var tacksamt att vara fotograf. Här är några kvällens karaktärer i full aktion.

Festdukning på mordgåtan Döden är en schlager.
Karaktären Kurt Karlsson i mordgåtan Döden är en schlager.
En schlagerdiva i full aktion.
Göte Galt är en av karaktärerna i Döden är en schlager.
Promotionbild för boken Shoes Coloring Book av Serendipity by C

Illustratören Carina Sundberg (Serendipity by C) har gjort en bok med skoillustrationer för färgläggning. Boken uppmärksammas över hela världen och jag anlitades för att ta några promotionbilder.

Om du är nyfiken på boken kan du läsa mer om boken Shoes Coloring Book på AdLibris webbplats.

För några dagar sedan fick jag ett brev. Inuti fanns ett fint tackkort från Sanna och Fredrik som gifte sig den 16 augusti förra året. De anlitade mig som bröllopsfotograf och deras brev blev en fin påminnelse om en speciell dag. Bröllopet ägde rum i Ore kyrka och festligheterna fortsatte sedan i Furudals bruk. Jag var med till middagen inleddes och hade en härlig dag ihop med brudparet.

Framsida på ett tackkort från ett bröllop.
Text på tackkort från ett bröllop.

Idag gästade jag P4 Dalarna för att prata om mitt arbete som bildredaktör och fotograf under skid-VM i Falun. Jag berättade även när jag tog bilden på Charlotte Kalla under hennes guldlopp på 10 km.

Under sex intensiva veckor, med start den sista helgen i juli, fotograferade jag fem bröllop. Det blev fem lördagar fyllda med känslor och massor av bilder. Jag vill tacka de fem brudpar som gav mig förtroendet att dokumetera deras stora dagar.

Att fotografera bröllop är speciellt. Tillsammans skapas det bästa resultatet. Jag hade ett väldigt bra samarbete med alla "mina" brudpar i sommar. Så tack till Sofia och Kristian, Johanna och Torbjörn, Sanna och Fredrik, Fredrik och Suzie, Matilda och Helge. Vilka fina dagar det blev!

Den 9 augusti fotograferade jag Johannas och Torbjörns bröllop i Envikens gamla kyrka. Det var första gången jag besökte den här träkyrkan som byggdes 1672. Ljusinsläppet verkade först vara snålt men det omålade fönstret vid altaret visade sig vara väldigt generöst och gav ett nästan filmiskt fönsterljus.

Bröllop i Envikens gamla kyrka. Fotograf Magnus Stålberg.

Det är alltid roligt att få vara med när det är kalas. När Förlagssystem firade 25-årsjubileum vid sin stora distributionscentral i Falun fick jag uppdraget att dokumentera festligheterna. Jag har tidigare varit med och dokumenterat det första spadtaget vid det här lagret och när den första lastbilen med böcker levererades var jag också där.

Ballonger vid Förlagssystems 25-årsjubileum.

Ansiktsmålning vid Förlagssystems 25-årsjubileum.

En ballongfylld entré vid Förlagssystems 25-årsjubileum.

Pojke med ballong vid Förlagssystems 25-årsjubileum.

Den 28 september firade dansbandet Popnix 50 år som orkester. Jag var där som gäst och fotograf. Det ögonblick som alla närvarande kommer att minnas var när Lena Norén gick upp på scenen och sjöng låten Still. Lena var med från början 1963 men hade på grund av sjukdom inte sjungit en ton på åtta år. Nu stod hon där igen, i en tillfällig comeback enbart för detta tillfälle. Det blev några väldigt känslosamma minuter och efteråt stod de drygt 200 gästerna upp och applåderade, med tårar i ögonen. Nedanför scenen stod jag och tog den varmaste bild jag någonsin tagit. Bilden publicerades i några av Dalarnas tidningar.

Stig och Lena Norén vid Popnix 50-årsjubileum.

I påskas kontaktade Per och Anna mig därför att de ville att jag fotograferade deras bröllop. De skulle gifta sig i Rättvik på midsommardagen och hade spännande idéer om platser och händelser.

När midsommardagen kom var det en av årets blåsigare dagar på Siljan och en tänkt tur med kyrkbåt fick ställas in. I övrigt kunde de flesta planerna förverkligas och fotograferingen var jätteskoj.

Här är några av de bilder vi tog tillsammans. Jag är otroligt glad över att jag fick chansen att vara med.

Bruden tittar ut genom fönstret i kapellet vid Rättviks kyrka. Foto: Magnus Stålberg
Bruden skrattar. Foto: Magnus Stålberg
Brudgummen hoppar av glädje över sin brud. Foto: Magnus Stålberg
Brudparet kommer ut ur kyrkan under jubel. Foto: Magnus Stålberg
Brudparet i kapellet innan vigseln. Foto: Magnus Stålberg
Brudparet tillsammans i kapellet. Foto: Magnus Stålberg
Brudgummen tjuvtittar under klänningen. Foto: Magnus Stålberg
Bruden skojar med fotografen innan bröllopet. Foto: Magnus Stålberg

När Jon och Linda vigdes i Vika kyrka den 9 februari var jag anlitad som bröllopsfotograf. Kyrkan i Vika är fantastiskt vacker och en dröm för en fotograf.

Bröllopskyss i Vika kyrka.
Brudpar i Vika kyrka.
Ett glatt brudpar i Vika kyrka.
De nygifta går ut ur Vika kyrka.

I samband med SM-veckan i Falun 2013 ville företaget Primagaz dokumentera sin närvaro som sponsor.

Två skidåkare på väg mot mål i Sprint-SM i Falun 2013.
Skidåkaren David Frisk på väg mot mål.
Skidåkare på Lugnet under SM-veckan 2013.