fbpx

Jämförelse mellan Lightroom och Lightroom Mobile för iPad.

Idag har Adobe lanserat sin app Lightroom Mobile till iPad. Alla som har en iPad2 eller senare, samt ett Adobe Creative Cloud-abonnemang, kan använda den nya appen.

Jag har testat och det första intrycket är att användningsområdet är väldigt begränsat. Just nu kan jag bara se ett område där Lightroom Mobile är användbart för min del och det är när jag vill visa och välja bilder från ett uppdrag tillsammans med kunden.

När jag laddat över mina bilder från en fotosession till mitt stationära Lightroom kan jag sedan synka min iPad via Lightroom Mobile genom att använda kollektioner. Efter det kan jag tillsammans med kunden sitta och gå igenom bilderna på iPaden och välja de bilder som jag ska arbeta vidare med. Jag kan flagga dem och även göra en del grundläggande redigering, om jag vill det. Allt synkas sedan via Creative Cloud och när jag är tillbaka vid min dator kan jag göra det huvudsakliga bildarbetet.

Lightroom Mobile är en bonusprodukt i nuläget. Appen revolutionerar inte mitt arbetsflöde men tillför ändå något jag tror kan vara användbart.

Fotnot: På bilden är det en väsentlig skillnad på bildens utseende i min skärm respektive iPad. Det beror på att det inte går att kalibrera en iPad i nuläget.