fbpx

crashplan_logoJust nu pågår en massiv uppladdning av mitt bildarkiv till tjänsten Crashplan som är en onlinebackup. Det är en omfattande process att få alla filer till deras servrar, men jag hoppas att det här blir en bra lösning när allt är klart.

Crashplan erbjuder obegränsat lagringsutrymme till en låg kostnad. Tjänsten jag tänker använda heter Crashplan+ och kostar som lägst tre dollar per månad. Kostnaden är kopplad till hur lång tid man binder upp sig. Vill man betala en månad i taget kostar det fem dollar per månad.

Det som fick mig att välja Crashplan var i huvudsak priset och de extrafunktioner som tjänstens programvara erbjuder. Man kan använda Crashplanprogrammet för att ta backuper som lagras på egna hårddiskar, men man kan även lägga sin backup på en dator någon helt annanstans, exempelvis hos någon bekant. De här tjänsterna kostar ingenting, så vill man inte lagra någonting på Crashplan kan man använda Crashplanprogrammet gratis.

Jag återkommer när jag laddat upp alla bilder och kan börja testa kontinuerliga uppdateringar av mina backuper. Lösningen är klart intressant, även om det känns lite "scary" att lägga alla sina bilder i det omtalade "molnet".